fredag 9 mars 2012

Paprikasoppa Med Soltorkade Tomater Och Parmesanchips


Det här är en lättlagad soppa med mycket smak. Passar jättebra att äta som förrätt med de goda permesanostchipsen, recepter räcker då till 4p eller till 2p med ett grovt bröd till. Om man mixar soppan helt slät är den kanonbra som utflyktssoppa i termos.

3-4 stora röda paprikor (vanlig och spets)
2 lökar
1 bit ingefära
8 soltorkade tomater i olja
1 grönsaksbuljontärning
1 liter vatten
(0,5 grovriven ost)

Gör så här:
Grovhacka lök, ingefära och paprikor, bryn löken i lite rapsolja och när den nästan är klar låt paprikorna och ingefäran gå med. När paprikorna ser gyllene och goda ut smula ner buljongtärningen och häll till sist i vattnet. Låt allt koka i ca 15 minuter. (Häll i osten om  man vill ha den lite krämig och) mixa soppan med en stavmixer. Servera med riven parmesanost.

Parmesanostchips:
Riv parmesanosten grovt och lägg ut i önskad form på bakplåtspapper, inte för tunt osten ska ligga lite på hög. Grädda i 225 grader till de är gyllenbryna. Lyft av bakplåtspapperet från plåten och lägg det på exempelvis kall diskbänk så svalnar dom fort och blir hårda. Mumsigt goda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar