2 lökar
1 bit ingefära
8 soltorkade tomater i olja
1 grönsaksbuljontärning
1 liter vatten
(0,5 grovriven ost)
Gör så här:
Grovhacka lök, ingefära och paprikor, bryn löken i lite rapsolja och när den nästan är klar låt paprikorna och ingefäran gå med. När paprikorna ser gyllene och goda ut smula ner buljongtärningen och häll till sist i vattnet. Låt allt koka i ca 15 minuter. (Häll i osten om man vill ha den lite krämig och) mixa soppan med en stavmixer. Servera med riven parmesanost.
Parmesanostchips:
Riv parmesanosten grovt och lägg ut i önskad form på bakplåtspapper, inte för tunt osten ska ligga lite på hög. Grädda i 225 grader till de är gyllenbryna. Lyft av bakplåtspapperet från plåten och lägg det på exempelvis kall diskbänk så svalnar dom fort och blir hårda. Mumsigt goda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar