Dom här havreflanen är så där sega och knäckiga på samma gång himla goda helt enkelt. Receptet sommer från ICA:s Sju sorters kakor och för er som inte har den bra boken kommer receptet här.
75 g smör eller margarin
1 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk grädde eller mjölk
2 msk sirap
1/4 tsk bakpulver

Smält margarinet i en tjockbottnad kastrull. Gör sedan kaksmeten i den kastrullen. Häll i alla de andra ingredienserna i kastrullen och rör ihop till en smidig smet. Klicka ut små "klick" på bakplåtspapper (de flyter ut en hel del). Grädda kakorna i 200 grader i 5 minuter. Låt kakorna svalna lite innan dom lyfts bort från plåten, lägg dom sedan på galler eller över någonting runt om man vill ha böjda flan. Mums nu är det bara att äta :) Lycka till!
Just de där från Sju sorters kakor har jag gjort flera gånger. Och tänk så mycket enklare det är nu för tiden att få av dem från plåten när man använder bakplåtspapper. Förr fick man verkligen lossa dem i rätt sekund!
SvaraRaderaVisst ska du få se framöver resultatet på min virkning!
Kram/Finas mammis
Ska bli kul att se vad du virkar för fint, kanske drt var en duk? Kram Karin
SvaraRaderaGott att fika och jag har ätit god glass i kväll.
SvaraRaderaEn fin helg till dej. // Lissen
Åh! Havreflarn är en riktig klassiker - riktigt gott! Kram Sara
SvaraRaderaMums så gott. Pröva att lägga en klick grädde e.dyl. på sedan ett havreflar så får du en jättegod "bakelse.
SvaraRaderaKram/Y
Grädde har jag aldrig provat så tack för tipset. Brukar göra smörkräm och göra dubbla ibland om jag ska festa till det lite eller ha dom till någon efterrätt. Kram Karin
RaderaDet var längesedan jag bakade sådana. Fast de är riktigt goda. Ha det fint Kram Pernilla
SvaraRadera