Förra torsdagen gjorde jag en lax i ugnen som blev riktigt bra och den fick klart godkänd av gästerna så det var kul. Alltid bra med rätter som går att förbereda lite grann och sedan bara ta fram ur ugnen så man slipper stå i köket och passa. Den här laxen som jag gjorde har ett täcke av soltorkade tomater, spenat och fetaost, en riktigt bra kombo. Till laxen serverade jag en varm sallad och en kall citrussås med rödlök.

8 Laxfiléer färska eller väl tinade.
Börja med att blanda:
70 g färsk finhackad spenat (ett tråg)
150 g fetaost (en paket)
190 g soltorkade tomater (en liten burk)
grovmalen svartpeppar och lite örtsalt

Jag gjorde en varm sallad med mycket vitkål och lade upp på ett stor serveringsfat och la sedan upp laxen på faten och vips så var det klart. Varm sallad tycker jag är bra och passar bra för alla som äter Dukan (som jag) eller GI. Det borde passa till LCHF också (tror jag)
Varm sallad på vitkål:
ett halv vitkålshuvud
riktigt många färska champinjoner
en stor röd och grön paprika
ett par nävar sockerärtor
och en gul stor lök

Rosa kall sås med rödlök och citrus:
Använde samma recept som jag haft på bloggen innan men tog en stor burk cremé fraiche, och saften av en halv citron och en halv lime. Tog ca 10 cm gurka till så mycket sås.
Nej nu blir det tv-kväll med Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar.
Mums så gott det ser ut. Blir hungrig. Kram Pernilla
SvaraRaderaLåter o ser så himla gott ut. Ett recept som definitivt kommer att testas då det är smaker som den här familjen älskar. Kramisar Tina
SvaraRaderaSå mycket gott du lagar! Detta måste jag pröva :)
SvaraRaderaDet låter och ser riktigt mumsigt ut. Tål nog att provas tror jag.
SvaraRaderaHa en underbar dag
Kramar
Lene
Det här verkar riktigt gott, både laxen och den varma salladen. Det måste jag laga nån dag. Tack för receptet! önskar dej en trevlig helg
SvaraRadera