måndag 14 maj 2012

Virkad Taggig Grytlapp

Då var den här virkade grytlappen klar, det var riktigt kul att virka det här taggiga mönstret som var betydligt enklara att virka än vad det ser ut. Jag har virkat med Borgs ljusvekegarn och virknål 3,5. Här är beskrivningen.

Börja med att lägga 36 lm (då bler det en bra storlek tycker jag, det ska vara ett jämt antal maskor). Vänd arbetet och virka 1 fm, 1 lm, 1 fm, 1 lm varvet ut (varannan maska är alltså tom). Fortsätt med samma färg på nästa varv och virka, 1 fm i föregående varvs lm-båge och virka 1 lm över de fasta maskorna. Byt färg och fortsätt att virka på samma sätt. Man virkar alltid 2 varv i samma färg för att få det taggiga mönstret. Virka till det är 17 ränder (eller önskad storlek).

Vill man ha en hängare virkas den på sista varvet, virka då 8 lm på slutet i stället och fäster med en sm. Jag virkar inte hängare utan brukar avsluta med små flätor eller nån annan liten dekoration.

Virka sedan ett varv runt grytlappen genom att virka 1 fm, 1 lm, 1 fm, 1lm osv tills man kommer runt. Har grytlappen en hängare virkas det 8 fasta maskor över lm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar