måndag 28 maj 2012

Lax & Ris Gratäng


Här är en ny rätt som jag har lagat några gånger nu och som är riktigt god tycker vi i den här familjen så nu är det dags att dela med sig till er bloggläsare. Perfekt när man har lite bråttom att bara blanda till och så in i ugnen, inga kastruller utan riset är med i formen från början. Serverar bara en stor sallad till och ibland har vi haft en extra kall sås med chilismak.

1 laxfilé per person
1 dl ris per person
1,5 dl matlagningsgrädder per person (15%)
1 msk mjöl
I burk TexMex PineappleSalsa
1 purjolök
1 msk tomatpuré
1 röd paprika
svartpeppar och salt
svart sesamfrön
ev. lite vatten
olja till formen

Gör så här:
Halvtina laxen om det är frysta filéer och dela dom på mitten. Smörj den ugnsfasta formen väl även en bit upp på kanten. Skär grönsakerna och lägg i formen, häll ner riset och blanda runt så det ligger jämnt över botten. Blanda till såsen av matlagningsgrädde, mjöl, salsa, tomatpure, peppar och salt. Häll såsen över ris/grönsakerna, om inte såsen täcker häll på lite vatten. Lägg i laxbitarna, salta lite och strö svarta sesamfrön på fisken.
Dags för ugnen med 225 grader i 40 minuter, ta ut fisken efter 20 minuter och titta till den, häll eventuella på lite vatten till (riset suger åt sig en del vätska) och lägg sedan på en folie, låt den sedan stå klart i ugnen.
Lycka till och hoppas ni gillar min lax & ris gratäng / Karin

Dagens steg: 4025 (det var inte många det, men ikväll blir det ingen promenad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar