lördag 19 november 2011

Gifflar Med Mumsig Fyllning


Nybakde små gifflar med mumsig fyllnad är färdigbakade, nu kan mitt namnsdagskalaset börja.

Här är receptet: på 24 gifflar.
50 g jäst
2 dl kall mjölk
100 g smält avsvalnat margarin
0,5 dl socker
1/4 dl grädde
ca. 7,5 dl mjöl

Min bästa fyllning: blanda allt till en mumsig röra. (Man kan även riva mandelmassa och ha till fyllning, bli också jättegott.)
75 g rumsvarmt margarin
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl hasselnötter (hackas fint)

Gör så här:
Smula jästen och blanda ut den med 0,5 dl av mjölken. Blanda i restan av mjölken, grädden, sockret och margarinet, rör om så att allt blandas väl. Arbeta in det mesta av mjölet, ta upp degen på bänken och arbeta in resten och dela sedan dagen i 3 lika stora delar. Kavla ut till tre runda kakor, dela varje kaka i 8 bitar/snibbar. Klicka ut fyllningen på snibbarna, rulla ihop och lägg med snibben neråt på plåten. Jäs 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på pärlsocker eller mandelflan. Grädda 8-10 min i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar