fredag 27 april 2012

Virkad Majblomma


Nu har jag fått till en virkad majblomma i årets färger. Virkade med bomullsgarn och virknål 3,5 majblomman är 5 cm i diametern. I mitten en mörk cerise färg, de innersta blombladen som ska vara lite silverfärgade tog jag ett ljust natur/beige garn och blandade det med en lite tjockare silvertråd. De yttersta bladen som är lite mörk ljung/lila färgade var svårare att hitta bra färg till så jag tog DMC-garn färg nr: 3803 och tog det tre dubbelt.

Så här virkade jag majblomman:
Börja med att virka 5 lm med cerise och slut dem till en ring med en sm i den första lm,
Varv 1, cerise: 1 lm, 10 fm i ringen, 1 sm i första fm. Byt färg

Varv 2, silver: (gör nedtagen i den främre maskbågen om du vill att blombladen ska stå uppåt lite grann (den här varianten är lättast), annars genom båda.) # 2 lm, 3 stolpar i nästa maska, 2 lm, 1 sm i nästa maska # upprepa detta varvet ut = 5 blomblad. Avsluta med 1 sm i första sm. Byt färg.

Varv 3, ljung/lila: (gör nedtagen i den bakre maskbågen på varv 1, om du tog ner i den främre innan. Annars går det att virka i en annan maska på baksidan i alla fall men det blir lite trång :) och då blir blomman mera platt.) Fäst garnet bakom ett blombad med 1 sm. # 2 lm, 3 dubbla stolpar i nästa maska, 2 lm, 1 sm i nästa maska # upprepa detta varvet ut = 5 yttre blomblad. Avsluta med 1 sm i första sm. Fästa garnet

Virkar man en egen majblomma går det ju jättebra att gå in på http://www.majblomman.se/ och skänka en slant i stället. Lycka till med virkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar