onsdag 7 augusti 2013

Medeltiden I Visby


Ja, då var det dags med lite (eller mycket) medeltid igen. Nytt upplägg i år tydligen för själva öppningsceremonin som innan varit ett intåg som jag snyggt kunde titta på genom fönstret men i år så blev det svårare men det gjorde ingenting. För mig är medeltidsveckan ett bra tillfälle att gå runt någon av dagarna och ta del av allt lite lagom och inte utklädd, men jag tycker det är härligt att så många gör det.


Utanför och inne i Kapitelhusgården är det full fart och det är kul att titta på alla fina saker som finns till salu. I år blev det en grön glasring till mig. 

Perfekt att ta en stående lunch nere på marknadsplatsen bland alla matstånd. Men jag är trogen till bakboden med de fyllda plattbröden med lök, örtsmör och lite ost, otroligt goda. 

Det finns mycket att titta på nere på marknaden förutom all mat. Även om bilden inte är den bästa så tycker jag att det var kul att ha med ett textil inslag :) Kul att se vävstolen jag är verkligen fascinerad av den här modellen, skulle vara kul att prova.

Badstugan var öppen även i år :) Helbad 10 penningar och fotbad 5 penningar men jag badar hellre i havet.


Då jag vet att det ibland tittar in hundägande bloggare här hos mig, så kunde jag inte bara motstå den här vovven som bara låg där så fint och tittade ut :)

7 kommentarer:

 1. Kul att så se lite foton från medeltidsveckan, ser ju verkligen mysigt ut. Vilka härliga solrosor! Här börjar vi längta lite efter att skolan ska börja.. Men vi passar på att njuta av de sista dagarna av ledighet. Ha en fortsatt fin vecka! Kram Elin m pojkar

  SvaraRadera
 2. Medeltidsveckan ska ju bara vara i den där underbara staden. Perfekt ställe!

  SvaraRadera
 3. Söt vovve. Härlig vecka ni har . Kul att få se bilder därifrån . Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Nu får du mig att lägnta till Visby något alldeles kolosalt men det är ju frit för vem som helst att åka dit. Medeltidsdagar brukar vara kul. I år får jag väl satsa på Visingsö men ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visingsö låter också bra tycker jag, det var riktigt länge sedan jag var där. Karin

   Radera
 5. Underbara Gotland! För fem år sedan, idag gifte vi oss i Visby :o).

  Fina bilder också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å då får jag gratulera på bröllopsdagen, Karin

   Radera