Idag har vi gjort piroger, med två olika fyllnader, en svamppirog och en köttfärspirog. Måste nog själv säga att de blev riktigt bra :) Vi äter dom med en sallad. Pirogerna passar perfekt att frysa in och bara ta fram och värma.
Deg till åtta piroger, receptet går jättebra att dubbla
25 g jäst
50 g margarin
2,5 dl mjölk
1 tsk örtsalt
1 tsk socker
knappt 6 dl vetemjöl
Börja med att smälta margarinet och tillsätt sedan mjölk så att det blir 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på margarin/mjölk. Tillsätt sedan socker och salt. Rör sedan i mjölet, arbeta degen så att den släpper kanterna. Jäs degen övertäckt i 40 min.
Köttfärsfyllningen: (räcker till 8 piroger)
500 g blandfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk tomatpuré
1 paket krossade tomater. (Garant är bra för den är inte så rinnig)
salt, svartpeppar och cayennpeppar

Fyllning med svamp: (räcker till 4 piroger)
Finhacka 1 rödlök och 10 champigoner. Bryn i margarin och krydda med svartpeppar och salt.
Piroger

Knipsa ihop kanten.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
![]() |
Köttfärspiroger klara för ugnen |
Hoppas att ni gillar mina piroger, lycka till!
Mmmm...så gott.
SvaraRaderaGokväll !
SvaraRaderaJa dom såg läckra ut ... man blev ju liksom lite sugen .
Bra ha i frysen .. oväntade gäster eller man bara blir sugen .. Tror nog jag får baka nåra en dag , men blir nog med köttfärsfylling ..
Ha det bäst
Åh så goda de ser ut!!! Det måste jag göra på sportlovet.
SvaraRaderaKram Malin
ÅHHH jisses så goda de ser ut, detta recept skall jag nog pröva nån dag då andan faller på...ha en skön söndag..Här snöar det men är bara -4...
SvaraRaderaDet ser verkligen gott ut, måste pröva. Tusen tack :)
SvaraRaderaHittade ditt recept denna påskdag. Har precis tagit ut de första från ugnen. Det ska bli gott att sätta tänderna i sedan. Tackar och bockar för ditt recept.
SvaraRadera