Ikväll provade jag på att göra en ny sorts gratäng som jag förkokade, tycker att mitt recept blev riktigt bra, så håll till godo. Potatisgratängen blev både god i smaken och otroligt krämig. Gratängen går jättebra att förbereda och sedan bara gratinera när det är dags att äta, smidigt.
Det behövs till 4 personer:
10 Stora potatis mjölig sort
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 bamsestor lök
ca 15 cm finstrimlad purjolök
100 g (1/2 burk) Philadelphia ost med vitlök och örter
örtsalt och svartpeppar
riven smakrik ost
Skala och skiva potatisen fint, koka upp mjölken i en stor gryta och lägg ner potatisskivorna. Häll på grädden, hacka den gula löken och lägg i grytan. Salta och peppra och låt allt småkoka till potatisskivorna är mjuka, tillsätt ev lite mera mjölk om det behövs. Tillsätt osten och purjolöken och rör om till osten smält. Häll upp i en ugnsfast form, hit går det jättebra att förbereda.
Strö på den rivna osten och grädda i ugnen på 225 grader till gratängen har fått fin färg.
Så gott att ha kokat potatisen liten innan! Kan tänka mig att det smakar riktigt bra! Kikar in för att kolla in din kalender imorgon - spännande!!! Kram Sara
SvaraRadera