måndag 8 oktober 2012

Äppellängder

Igår bakade jag längder fyllda med äpplen, mumsigt goda. De här längderna brukar jag baka någon gång under hösten, de är fyllda med rivna äpplen som gör att de bli supersaftiga och väldigt söta och goda.

Det här behövs:
25 g jäst
75 g margarin
2,5 dl mjölk
0,75 dl socker
ca 7 dl mjöl

Smält margarinet och blanda med mjölken, häll över jästen, blanda till jästen löst sig. Tillsätt socker och blanda till sist i mjölet och arbeta degen. Låt den sedan jäsa 30 min och arbeta den sedan smidig.

Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar.
Fyllning:
2 stora äpplen
50 g smör
0,5 dl socker
kardemumma

Bred på smör och strö på socker och kardemumma. Riv ett stort äpple grovt och lägg längst med mitten på rektangeln.

Vik ihop länden och lägg skarven neråt på plåten.
Jäs 30 min.

Skär några snitt eller klipp några jack uppe på längderna. Pensla med lite ägg och stör på pärlsocker och hackade nötter.

Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter.

Lycka till med de här smaskiga äppellängderna!

4 kommentarer:

  1. De här ser toppen goda ut! Ska testa! Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Vad bra då har jag ett nytt recept till min lediga fredag!
    Ser väldigt goda ut! Kramar från Hanni Panni

    SvaraRadera
  3. Hej på er mina favoriter, helt rätt av er att testa de här äppellängderna de är sjukt goda, tycker tom de i familjen som inte gillar äpplen i bullar :) Kramis på er båda två, Karin

    SvaraRadera
  4. Ja dessa var verkligen SÅ goda! Nytt favorit recept som dessutom gick snabbt att baka. Perfekt nu när trädgården är full med stora härliga äpplen! Kram kram och ha en mysig helg du med!!! Hannah

    SvaraRadera