Här kommer det utlovade receptet på mina smörgåsgifflar men den här gången i en grov variant. Perfekta att bara lägga ner i picknick-korgen och sedan är allt klart. Kryddade degen med oregano och det tycker jag är riktigt gott och ger en god smak till brödet.

Recept:
50 g margarin
2,5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
0,5 msk socker
ca 7 dl vetemjöl
0,5 msk torkad oregano
2 dl Dinkelmjöl fullkorn
4,5 - 5 dl vetemjöl
Smält margarinet och tillsätt mjölken det ska vara 37 grader, häll det sedan över jästen. Tillsätt salt, socker och oregano. Blanda sedan i det grova mjölet och blanda sedan det vanliga vetemjölet, degen ska vara slät och sprickfri. Jäs i 20 min. Arbeta in resten av mjölet, degen får gärna vara lite lös. Dela degen och kavla ut två stora rundlar som sedan delas i 8 bitar, 16 totalt. Fyll gifflarna med fyllning och rulla ihop. Jäs till dubbel storlek. Pensla och garnera med t.ex. sesamfrön. Grädda i 250 grader i 8-10 min. Låt gifflarna kallna under bakduk och sedan är det dags för picknick
Idag fyllde jag gifflarna med två olika fyllningar.
- Fetaost och soltorkade tomater (jag mosar fetaosten och blandar med ganska mycket tomater som jag skurit i mindre bitar.
- En rumsvarm ost - Bavaria blu tillsammans med en italiensk skinka.

Mums! Detta ska testas!
SvaraRaderaHa en fin kväll
Kramar
Lene
Så gott det låter. Vad du kan. Ha en fin kväll Lram Pernilla
SvaraRaderaNi också kram på er
SvaraRadera