söndag 19 maj 2013

Rosa Sås Och Rosa Rosor

Fick supersöta rosa rosor
Innan idag lovade jag ju att återkomma med vad jag lagade för födelsedagsmiddag och ibland går det alldeles utmärkt att köra en favorit i repris :) Det fick bli Ungsbakad lax med sesamfrön, till det en kall rosa sås med rödlök och citron, ris och en massa stekt sparris.

Rosa kall sås med rödlök och citrus:
1,5 burk lätt cremé fraiche
saften av en halv (stor) citron eller lime
finrivet skal från citron eller lime
1 finhackad rödlök
lite finhackad gurka
citronpeppar
örtsalt
och lite cayennepeppar

Blanda allting i en skål och låt stå ett par timmar i kylen. Rör om och smaka av med kryddorna. Såsen blir lite ljusrosa av rödlöken när den har fått stå och dra ett tag :) Ibland gör jag med citron och ibland med lime och ibland med blandat, en smaksak. Tror jag gillar med lime bäst. Smaka av efterhand så det inte blir för mycket citron. Sätter in den en stund i kylen innan servering.

Och nu är det bara att vänta in min favoritserie Suits.

5 kommentarer:

  1. Ett stort Grattis i efterskott :)
    Lax älskar jag och kall sås till det är gott... Kopierar såsen, den lät riktigt god!
    Ha en fin start på veckan

    Kramar Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och en fin vecka till dig med, Karin

      Radera
  2. Ojojoj...det låter hur gott som helst.
    Värt att prova tycker jag.
    Ha en underbar dag

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  3. En stor gratulation i efterskott och tack för dom superba recepten, riktigt läcker och god bjudmat. Älskar såna rätter som såsen som blir godare om den får stå till sig!
    Vilka otroligt söta rosor!

    Agneta kram

    p.s. jo, har du ingen sån där funktion från blogger som kallas "Bloggintresserade" så man kan haka på där och få reda på när du gjort inlägg......d.s.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar för det och visst är rosorna jättesöta. Jag får spana lite och kolla upp hur det funkar med "bloggintresserade", ha det bra Karin

      Radera