lördag 29 oktober 2011

Nybakade Källafranska Till Frukost

Kan inte bli mycket godare än så här till frukost, nybakade så att osten nästan smälter lite och så en god kopp the till. Receptet ger ca 24 bullar.

5 dl Vatten, värm och slå över
1 paket Jäst, rör till jästen löst sig
0,5 msk Smör, (Arlas flytande smör/rapsolja funkar bra) hälls i
0,5 mask Salt, (jag använder örtsalt) hälls i
4 dl Rågsikt, blanda i allt och rör om ordentligt
ca: 8-10 dl Vetemjöl, blanda i så lite mjöl som möjligt

Ta lite mjöl i taget tills degen är lagom. Jäs degen under duk 30 min. Arbeta degen lite grann, dela den på mitten och rulla till en ganska tjock "korv" skär itu till lagom bullar, 20-24 stycken bullar totalt. Bullarna ska sedan jäsa 30 min under duk. Grädda i mitten av ugnen 10 min i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar