söndag 13 juli 2014

New York


Förra sommaren när vi var i NY så var ett besök hos frihetsgudinnan inbokat men pga stormen så var hela ön avstängd för reparationer så i år var det klart att vi skulle dit. En varm dag med många köer men jag hade fått tipset om att vara ruskigt tidiga så det var vi så vi behövde inte köa så mycket. Väl värt ett besök och visst var hon maffig på riktigt det får jag nog tycka.


Husen eller skyskraporna var sig lika och det stora höga huset var nu färdigbyggt vid Ground Zero där tvillingtornen stod innan den 11/9. Hela området var nu öppnat och det var bara att gå runt i det som har blivit en öppen minnesplats / park med där det nya fina museet också är öppnat.

En annan liten utflykt som vi inte hann med förra året var en promenad över ståtliga bron Brooklyn Bridge. Är man in NY och behöver en fin promenad med härlig utsikt då kan jag verkligen rekommendera en promenad på bron över till Brooklyn.

2 kommentarer:

  1. Så ståtlig byggnaden ser ut istället för tvillingtornen. De höll på att bygga den när vi var där 2011. Hade varit kul att se den i verkligheten färdig. Vi får åka dit igen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så jag tänkte också ;) det hade ändrats sig mycket i området bara sedan förra sommaren och de bygger ju för fullt fortfarande på hus i området , Karin

      Radera