lördag 13 juli 2013

New York Resan Del 2 - Museum

Under New York dagarna så passade vi förstås på att besöka några museer och det finns ju massor att välja på. För oss var valet lätt vilka vi skulle besöka. Vi började med det häftiga Guggenheim ,verkligen kul med arkitekturen på själva huset och bra utställning.

Sedan besökte vi också MET, The Metropolitan Museum of Art. Här finns mer är 2 miljoner föremål så vi tog inte allt :) En fantastisk Egyptisk utställning med tempel och allt. Om man är här på sommaren kan jag verkligen rekommendera deras takterrass med servering, gott med macka och  dryck men också en fantastisk utsikt över staden.

Här uppe var tom golvet ett konstverk med stora röda blommor, häftigt.

Tredje museet vi besökte för förstås MOMA, The Museum Of Modern Art, gillar man modern konst är detta bara ett måste. Massa av våningar som alla bjuder på fantastiska upplevelser och när man blev lite  trött var det perfekt med en italiensk glass på den coola innergården. Butiken hade roliga designade saker och även en del fina smycken, bild en annan dag.
Ni känner väl igen de här soppburkarna som fanns på en hel vägg på MOMA.

Även i tunnelbanan fanns det mycket konst bland annat den här fina väggen i mosaik.


2 kommentarer:

  1. HEJ!

    Vad roligt att du kikade in på min blogg och gillade det du såg! Sådant är alltid så roligt att få veta!

    SvaraRadera
  2. Hej! Det är kul med museum. Vi var på National museet när vi var där. Häftigt! Kolla gärna hos mig idag . Så får du se ngt du nog känner igen.kram Pernilla

    SvaraRadera