Här kommer receptet på en härlig chokladig och kladdig tårta/kaka som passar perfekt som påsktårta, eller som en efterrätt. Den ska bakas dagen innan den ska ätas annars blir den väldigt krämig :) men den sliker ner i vissa magar även på bakdagen.

4,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta en form med avtagbar kant och sätt fast ett bakplåtspapper i botten, smöra formens kanter och bröa dom. Smält smöret. Rör ihop socker, mjöl, kakao och äggen. Häll sedan i smöret och rör ihop till en jämn smet. Grädda tårtan i 30 minuter, den ska vara rejält kladdig när den är klar. Låt sedan tårtan stå i kylen över natten (den blir himla kladdig annars). Jag pudrade på lite florsocker och serverade tårtan med vispgrädde och hallon.
Låter mums...Fortsatt glad påsk, annie
SvaraRaderaGlad Påsk på dig mig, pröva gärna tårtan, Karin
RaderaJättegod kaka!!!
SvaraRaderaVad kul att du tyckte det :) Karin
Radera