Plocka fram:
50 jäst
75 g margarin
1/5 liter mjölk
2 tsk salt (jag använder örtsalt)
3 msk sirap
7 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl (till degen är bra)
Gör så här:
smält margarinet och tillsätt mjölken så att det blir 37 grader, häll över jästen. När jästen löst sig tillsätts salt, sirap och grahamsmjöl arbeta in mjölet. och fortsätt sedan med vetemjöl till degen blir bra.
Jäs 30-40 minuter.
Dela degen till 30 bitar och rulla till bollar, låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 10-12 minuter i högst 225 grader.
Lycka till med baket!
Jag tar gärna en grahamsbulle nu på direkten...
SvaraRaderakarm M.E
Mums va dessa bullar se goda ut.
SvaraRaderaJag tar en och smaskar i mig innan jag går till kojs.
Margit(maxelonia)
ska provas ha en bra dag
SvaraRaderaSå gott o vad sugen jag blir! Här måste hända något på bakfronten känner jag. Ha en bra dag!
SvaraRaderaDet är något speciellt med grahamsbullar! Tack för receptet! :)
SvaraRaderaÄr det bara 2 dl mjölk, en femtedels liter?
SvaraRadera