torsdag 27 februari 2014

Chokladbollar Mums Va Gott


Får man panik och bara måste ha någonting mumsigt vad passar bättre då att göra än smaskigt goda chokladbollar. Jag brukar göra med kallt kaffe i det blir god smak av det tycker jag.

Plocka fram:
1 dl socker
100 g smör
3 dl havregryn
2 msk cacao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe

Låt smöret stå framme så det blir mjukt och blanda sedan ner alla de torra godsakerna och kaffet. Blanda så att det blir en krämig och formbar smet (om det behövs tillsätt lite mera havregryn eller några droppar kaffe). Forma till små runda bollar och rulla runt dom i cocos eller pärlsocker eller kanske havregryn. Låt stå i kylen en stund innan servering. Mums på er :)

Idag får chokladbollarna vara mitt bidrag till Månadens Sötsak på fina bloggen Söta saker, där februaris månads tema var VARDAG. För det finns väl inte många godsaker som passar just var dag :) Även en dag som den här när jag ligger nerbäddad och det är någon annan som rullar bollarna.

7 kommentarer:

  1. Så enkelt och så gott! Det händer att dottern överraskar med chokladbollar och jag blir lika glad varje gång.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Min dotter har alltid älskat chokladbollar och jag tillhör dem som inte kan äta dem! Blir alldeles för mycket på något vis. Så jag avstår alltid! Men.. krya på dej!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Verkligen en god sötsak. Mums! Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Blir glad när jag ser bilderna på vårblommor du lagt in. Så långt har vi inte kommit här än men då har jag något se fram emot. Och ett lass chokladbollar är ju aldrig fel när man varit ute en sväng. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Mmmm, gott och havregryn är ju nyttigt, så det var ett väldigt bra recept!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Så gott! Det var längesedan jag gjorde chokladbollar själv, man kanske skulle... ;)
    Kram Sara

    SvaraRadera