söndag 28 april 2013

Sesamlax I Ugnen Med Varm Vitkålssallad

Ikväll har jag gjort en lax i ugnen med sesamfrön och till det serverades det en varm vitkålssallad. Passar perfekt när jag inte äter ris och sås som övriga familjen, då kan jag bara äta vitkålssalladen till fisken annars passar den perfekt som ett grönsakstillbehör.

Så här gör jag laxen:
Häll lite olivolja i en ugnsfast form och vänd laxbitarna i. Krydda laxbitarna med lite örtsalt och citronpeppar och till sist strör jag över sesamfrön. Låt laxen stå i ugnen ca 20-25 min i 225 grader. Kan det bli enklare? och supergott är det också.

Så här gör jag varm vitkålssallad:
1 bit småstrimlad vitkål (ca 1 litet)
1 stor gul lök
1 knippe färsk sparris
1 mellanstor purjo
Hätta upp en stekpanna och bryn tills det får fin färg, lägg i sparrisknopparna på slutet. Strö över lite flingsalt och om ni har Zetas Hallon Balsamico hemma häll på några droppar, det blir himla gott på.

7 kommentarer:

  1. Jag borde nog testa din vitkålssallad tror jag... Har tröttnat totalt på vitkål, förätit mig, och det är så trist tycker jag. Med ditt recept kanske jag kan få en nystart?! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är jättegott med vitkål och den här varma salladen är toppen, hoppas du gillar den Karin

      Radera
  2. Hej Karin. Jag hade utlottning på min blogg, garngumman som jag drog dig som vinnare, jag har försökt maila dig men det har inte gått, nu till min fråga vill du ha vinsten? annars är det många andra som står på tur :) // Mikaela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj Oj hur har jag kunnat missat det? Jag fixar med mail till dig direkt. TACK snälla Å vad glad jag blir för att du hörde av dig, Karin

      Radera
  3. javisst är det gott med stekt kål.. jag brukar nästan göra på samma sätt..men inte haft med sparris.. borde försöka det..

    SvaraRadera