söndag 29 april 2012

Plockat Gullvivor


Idag näårä vi var på promenad så var det plötsligt fullt med gullvivor runt fötterna, kul att hitta ett nytt ställe där de helt klart blommar tidigt. 


Dagens steg: 7505 (var tvungen att stå stilla lite idag också och bara njuta av solen)

Scones Med Havssalt



De här sconesen smakar gott av havssalt.

Gör så här:
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk flingsalt
50 g Bregott med Havssalt
2 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser och hacka sedan ihop det lätt med Bregott och häll sist i mjölken. Forma två sconeskakor och nagga bitarna. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Lycka till!

lördag 28 april 2012

Indisk Lördagkväll

Indisk middag i kväll, vilket mums. Jag gillar verkligen indisk mat och ikväll blev det (som oftast) Palak räkor, papadam och så bara sallad med den där goda såsen på.
Dagens steg: 11750 (har varit en sväng i spåren ikväll också)

fredag 27 april 2012

Virkad Majblomma


Nu har jag fått till en virkad majblomma i årets färger. Virkade med bomullsgarn och virknål 3,5 majblomman är 5 cm i diametern. I mitten en mörk cerise färg, de innersta blombladen som ska vara lite silverfärgade tog jag ett ljust natur/beige garn och blandade det med en lite tjockare silvertråd. De yttersta bladen som är lite mörk ljung/lila färgade var svårare att hitta bra färg till så jag tog DMC-garn färg nr: 3803 och tog det tre dubbelt.

Så här virkade jag majblomman:
Börja med att virka 5 lm med cerise och slut dem till en ring med en sm i den första lm,
Varv 1, cerise: 1 lm, 10 fm i ringen, 1 sm i första fm. Byt färg

Varv 2, silver: (gör nedtagen i den främre maskbågen om du vill att blombladen ska stå uppåt lite grann (den här varianten är lättast), annars genom båda.) # 2 lm, 3 stolpar i nästa maska, 2 lm, 1 sm i nästa maska # upprepa detta varvet ut = 5 blomblad. Avsluta med 1 sm i första sm. Byt färg.

Varv 3, ljung/lila: (gör nedtagen i den bakre maskbågen på varv 1, om du tog ner i den främre innan. Annars går det att virka i en annan maska på baksidan i alla fall men det blir lite trång :) och då blir blomman mera platt.) Fäst garnet bakom ett blombad med 1 sm. # 2 lm, 3 dubbla stolpar i nästa maska, 2 lm, 1 sm i nästa maska # upprepa detta varvet ut = 5 yttre blomblad. Avsluta med 1 sm i första sm. Fästa garnet

Virkar man en egen majblomma går det ju jättebra att gå in på http://www.majblomman.se/ och skänka en slant i stället. Lycka till med virkningen.

En Koll På Stan

Idag har jag varit en sväng på stan för att kolla in våren och några nya butiker. Behöver en form till med fick beslutsångest om vilken färg det skulle vara, hur kan det vara så svårt?

Dagens steg: 14700 (shopping och kvällspromenad är bra)

torsdag 26 april 2012

Virkad Mormorsruta En Variant, Med Ananasmaskor

Min ruta nr:6
Det här är en gammaldagsruta som kanske någon känner igen från virkade överkast och virkat i bara vitt garn. Jag gjorde min provruta i två färger och tyckte det blev bra. Den här rutan var jättekul att virka tycker jag och den gick fort. Blomman i mitten och hörnen är virkade med ananasmaskor och de virkas så här:

Ananasmaskor =
Gör ett omslag på nålen, stick ner mitt i lm- ringen/bågen gör ett omslag på nålen och dra upp en lång ögla.

Upprepa tills det finns nio öglor på nålen, gör ett omslag på nålen och dra garnet igeonom alla öglorna på en gång.
Börja med att virka 8 lm och slut dem till en ring.
Varv 1: 3 lm = 1:a stolpen, # 1 ananansmaska, 3 lm # upprepa detta 8 gånger. Avsluta med varvet med 1 sm i 3:e lm i början.


Varv 2: 3 lm = 1 st, 2 lm # (1 ananasmaska, 3 lm, 1 ananasmaska (detta är ett hörn och de virkas lika i hela rutan)) , 2 lm, 3 st i nästa lm-båge, 2 lm # upprepa detta 4 gånger. Sluta varvet med 2 st och 1 sm i 3:e lm i ställer för 3 st.

Varv 3-5: 3 lm =1 st, # 1 st i alla st på föregående varv, 2 st i lm-bågen, 2 lm, (1 ananasmaska, 3 lm, 1 ananasmaska), 2 lm, 2 st i nästa luftmask-båge # upprepa detta 4 gånger. Sluta varv 5 med med 1 sm i den 3:e lm från början.

Dagens steg: 10025 (bra bra, förstår inte hur jag fick ihop dom idag, men alla små steg blir ju många till slut)

onsdag 25 april 2012

Virkad Mormorsruta En Variant, Med Blomma I Mitten

Min ruta nr:5
Här kommer beskrivningen på en mormorsruta i yttligare en variant. Med en rund blomma i mitten och sedan en ruta, den här rutan blev lite luftig men det går säkert att dra ihop mittenringen mera om man vill det. Blombladen är virkade med i hopvirkade stolpar som virkas så här.

Hopvirkade stolpar = 1 omslag, stick ner nålen i maskan, omslag och dra igenom garnet, omslag och dra garnet geom 2 öglor.

Virka rutan så här: virka 10 lm och slut till en ring med 1 sm i första lm.
Varv 1, cerise: 3 lm, 1 st om ringen, # virka 2 lm, 2 hopvirkade stolpar om ringen #  upprepa detta 11 gånger. 2 lm. Byt färg och avsluta varvet med 1 sm i den översta av de 3 lm.

Varv 2, grön: 3 lm, 2 hopvirkade stolpar om sista lm-bågen på 1:varvet (alltså just bakom virknålen) virka # 3lm, 3 hopvirkade stolpar om nästa lm-båge # upprepa detta 11 gånger, 3 lm. Byt färg och avsluta varvet med 1 sm i den översta av de 3 lm.

Varv 3, lila: 1 fm upptill på de 2 hopvirkade stolparna, # 3 lm, hoppa över 1 lm-båge, om nästa lm-båge virkas (2 hopvirkade stolpar, 2 lm, 2 hopvirkade stolpar, 4 lm, 2 hopvirkade stolpar, 2 lm, 2 hopvirkade stolpar), 3 lm, hoppa över 3 hopvirkade stolpar, virka 1 fm upptill på följande 3 hopvirkade stolpe #. Upprepa detta 4 gånger, men ersätt sista fm med 1 sm i 1:a fm på varvet.

Jag avslutade rutan med ett varv 5 där jag virkade fm över kanten för det skulle bli lite snyggare.

Dagens steg: 7005 (inte som igår men det får vara ok)

tisdag 24 april 2012

Hittat Gullvivior



Idag har jag varit ute hela dagen med jobbet på en riktigt lång skogspromenad med mina supertrevliga arbetskamrater. Allt var perfekt lyste solen hela dagen och det har verkligen varit varmt och vi lunchade med vattnet nån meter bort. Kan det bli mer perfekt? Ja, det kunde det för jag hittade gullvivor som är en av mina absoluta favoritblomor.

Dagens steg: 13725 (himla bra!)

måndag 23 april 2012

Räkor I Krämig Saffranssås


Den här var en ny rätt för oss som jag hittade i min receptpärm och det gick snabbt att laga och var jättegod, rekomenderas varmt.

Funkar himla bra utan creme fraichen också.
Detta behövdes:
färska champinjoner i stora bitar
sockerärtor
en halv röd paprika
1 halv purjo eller en liten
1 burk creme fraiche (lätt hade jag)
1 kuvert saffran
1 msk hummerfond
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
400 g skalade räkor




Stek champinjonern i lite olja och tillsätt sedan de andra ingredienserna utom räkorna. Låt puttra några minuterna och tillsätt sedan räkorna som bara ska hettas upp. Jag åt en sallad till men ris funkar säkert också bra
.

Dagens steg: 10100 (bra och imorgon blir det lång skogspromenad hela dagen)

söndag 22 april 2012

Längtar Till Varmare Ställen


I dom här solstolarna tillbringade jag några härliga dagar förra sommaren. Kreta och ett jättebra hotell bara några meter från stranden samtidigt som det fanns massor av små vägar i bergen att morgonpromenera på och så bra restauranger med härlig mat. Det känns som att jag borde börja tittar på sommarresa, kanske är det någon som har ett bra tips det tackar jag för i så fall.

Dagens steg: 5430 (jogga på standen ska jag göra på resan)

lördag 21 april 2012

Virkad Mormorsruta Två Varianter


Igår virkade jag två nya varianter på mormorsrutan och det verkar som att ju fler jag provar ju svårare blir det att bestämma vilka jag ska använda till min kudde. Beskrivningar till de här kommer om någon dag.

Dagens steg: 2830 (ont i halsen och hållit mig inne)

fredag 20 april 2012

KardemummaBullar


Ja, idag var det bullbak som gällde och receptet jag använder mig av är från boken Sju sorters kakor, om någon inte har boken kommer receptet här.

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1.5 dl socker
1.5 tsk kardemumma
ca: 1,3 liter mjöl


Smält fettet och tillsätt mjölk och värm till 37 grader.lös upp jästen med degspadet och tillsättet sedan salt, kardemumma och socker. Böanda i 2/3 av mjölet arbeta degen så den blir slät och fin, tillsätt sedan resten av mjölt till degen släpper kanterna (spara lite till utbakningen). Strö över lite mjöl och täck med en bakduk, låt degen jäsa till dubbelstorlek ca: 30-40 min. Arbeta degen några minuter i bunken, knåda sedan i resten av mjölet på bänken degen är klar när den släpper händerna.

Dela degen i två delar och kavla till två stora rektanglar. Man kan ju förståss fylla bullarna med vad man önskar men jag brer på mjukt smör (ca:100 g) , strör på socker (ca:1 dl) , vaniljsocker och mycke kardemmuma. Idag gjorde jag snurror så jag vek sedan rektangeln på mitten och skar först ett långt snitt och sedan ända upp till kanten, snurr i snurr och sedan på plåten för att jäsa igen (till dubbel storlek kanske 30 min). Pensla med ägg om så önskas och sedan pärlsocker och så grädda i ugnen 8-10 min i 250 grader.

Godare bullar kan vara svårt att hitta :) Lycka till!



Var Tvungen Att Baka KardemummaBullar

Ledig dag idag och det fullkommligt öser ner regn och konstiga grejer som ser ut som snömos ut. Så det blev en snabb joggingtur i gummistövlar till affären efter mjölk för att kunna baka kardemummabullar, nått måste jag ju ta mig för när inte vädret är på min sida och jag kan inte virka hela dagen.

Dagens steg: 4550 (det blev en liten kvällspromenad också)

torsdag 19 april 2012

Virkad Mormorsruta En Variant, Med Sol/Hjul I Mitten

Rutan ser ju tokigt sne ut med den ligger på soffkarmen :)
Min ruta nr:4
Idag har jag virkat en ny variant på en mormorsruta som har någon rund form av sol, hjul eller blomma i mitten. Den är ganska gles i mitten och blir tät i den yttre kvadratiska varvet.

Virka så här: (turkos) börja med att virka 6 lm och slut till en ring. Virka 12 fm om ringen.

Varv 1: (röd) virka 3 lm (detta är den första dubbla stolpen, 2 lm, 1 dubbel stolpe, 2 lm.

Varv 2: (gul) virka 2 lm (detta är den första stolpen), 1 st runt luftmaskbågen, 1 lm, 2 stolpar runt nästa luftmaskbåge, 1 lm, fortsätt så varvet runt.

Varv 3: (svart - hörn) 3 lm (ersätts sedan av en stolpe), 2 st + 3 lm + 3 st = ett  hörn, 2 lm, 3 st i luftmaskbågen, 2 lm, 3 st i luftmaskbågen, 2 lm. Fortsätt sedan så på att tre sidorna och fäst garnet. Rutan är klar.

Dagens steg: 3700 (jag skriver bara att det är svinkallt ut och jag har ingen lust helt enkel att gå utanför dörren mera idag, så kan det vara ibland. Ska sätta mig under en filt och virka en nya sorts ruta istället.)

onsdag 18 april 2012

Möten Hela Dagen


Dagens steg: 6025 (inte många jag vet men hela eftermiddagen och till sena kvällen har varit full av olika möten och fika med allt från Ballerinakex till smörgåstårtor, tur att jag i alla fall inte tog någonting av smörgåstårtan (nu ljög jag lite, var tvungen att ta en pytteliten bit för att de hade köpte en special till bara mig utan kött, skinka och en massa leverpastejer i och det hade ju varit höjden av ofinhet att inte ta lite för syns skull då). Det här kommer att sluta i katastrof till badsäsongen  :) om det inte blir en snar bättring med mina steg igen. Hoppas jag kan gå sjukt långt imorgon som komp.)

tisdag 17 april 2012

Virkade Mormorsrutor En Variant, Med En Blomma I Mitten

Min ruta nr:3 (lila med vita bloman)
Som jag skrev igår håller på att provvirka några rutor, till en vårig kudde och ville prova några varianter av mormorsrutan. Här är beskrivningen till den stora lila med en vit blomma i mitten. Bladen är ihopvirkade stolpar och jag skriver hur dessa görs om det behövs för någon virkande vän :)

Virka så här: virka 4 lm slut till en ring med en sm i den 1:a lm.
Varv 1: Virka 12 fm i ringen.
Varv 2 - 3: Virka fm i varje maska.

Varv 4: byt till en ny färg, virka 1 sm i 1:a fm + 3 lm + 2 hopvirkade stolpar (= 1 omslag, stick ner nålen i maskan, omslag och dra igenom garnet, omslag och dra garnet geom 2 öglor) 2 gånger, omslag och dra garnet genom alla 3 öglorna på en gång, # 3 lm, 3 hopvirkade stolpar i nästa fm = upprepa från (till) 3 gånger, omslag och dra garnet genom alla 4 öglorna på en gång #. Upprepa från # till # varvet runt = 12 blad, slut med 3 lm, 1 sm i 3:e lm frånvarvets början.

Varv 5: Byt garn. Virka 1 sm runt luftmaskbågen, 3 lm, 2 st i samma luftmaskbåge, # 3 st i nästa luftmaskbåge, i följande luftmaskbåge virkas 3 st + 3 lm + 3 st = ett hörn, 3 st i nästa luftmaskbåge #. Upprepa från # till # varvet runt, slut med 1 sm i 3:e lm från varvets början, virka 2 sm över följande 2 st.

Varv 6: 3 lm = 1:a stolpen + 2 st i mellanrumet, 3 st i nästa mellanrum, # i luftmaskbågen virkas 3 st + 3 lm + 3 st = ett hörn, (3 stolpar i nästa mellanrum) 3 gångeer # . upprepa från # till # varvet runt, slut med 1 sm i 3.e lm från varvets början. ta av garnet och rutan är klar.

Dagens steg: 6455 (inget vidare det får jag väl erkänna)

måndag 16 april 2012

Virkade Mormorsrutor En Variant, Liten Fyrkantig Med En Ring I Mitten

Min ruta nr:2 (den lilla vita)
Håller på att provvirka några rutor, har tänkt att få till en vårig kudde och ville prova några varianter av mormorsrutan. Här är beskrivningen till den lilla med en lila ring i mitten.

Virka så här:
Virka 6 lm och slut till en ring med 1 sm.
Varv 1: 12 lm i en ring slut med en sm och byt färg.

Varv 2: virka 3 lm (=1 st) och 1 st i samma maska, fortsätt att virka 2 st i varje fm = 24 stolpar. Ny färg och avsluta med 1 sm i den 3:e lm i varvets början.

Varv 3: börja med ett hörn, virka 1 fm+3 lm+1 fm i samma maska, # 5 fm över stolpar, i nästa maska virkas 1 fm+3 f+1 lm= ett hörn. Upprepa från # och sluta med 5 fm, 1 sm i den 1:a fm på varvet.

Varv 4: # 1 fm + 3 lm +1 fm  i 1:a hörnbågen, 7 fm över 7 fm #, upprepa från #  till  # och sluta med 1 sm i 1:a fm, ta av garnet.

Imorgon kommer beskrivningen på den stora lila med den vita blomman i mitten.

Dagens steg: 10125 (då var det måndag igen)

söndag 15 april 2012

Mor Och Barn På Promenad


Dagens steg: 6285 (idag på promenaden mötte vi den här lilla familjen)

Källafranska Till Frukost



Vilket mums till frukost det fick bli idag. Hade från början tänk att baka några grova frallor med honung med upptäckte att den burken var tom, så istället fick det bli att baka källafranska och ingen i familjen klagade på det valet :) Receptet har jag använda tidigare och finns HÄR på min blogg.

lördag 14 april 2012

Min Kardemummakaka (Utan Ägg)


Dags att baka en kaka till fikat? Då passar den här snabba kardemummakakan bra, extra bra är den då jag också kan äta en eller två bitar :) (inga ägg i den)

5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
2 tsk bakpulver
125 g margarin
2 dl mjölk
lite pärlsocker att strö uppepå kakan

Blanda allt till en smet. Smält margarinet och låt svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken och margarinet. Kläm fast bakplåtspapper i en form med avtagbar kant och häll i smeten, det går också bra att grädda kakan i en gjutjärnspanna. Strö på lite pärlsocker och grädda i ugnen i 175 grader i 45 min.

Dagen steg: 10600 (skogspromenad och fika efter det)

fredag 13 april 2012

Thaimat


Idag blev det att hämta thaimat, gott med stekta jätteräkor i thaibarbequesås och räkgrillspett med jordnötssås.

Dagens steg: 2400 (inte mycket jag vet, men det har regnat hela dagen och så är det ju fredagen den 13:e så det kan ju vara bra att ta det lite lugnt idag ;)

torsdag 12 april 2012

Virkad Grytlapp På Tvären, Här Är Mönstret


Den här är en jätterolig grytlapp att virka som man virkar på tvären. Virka med dubbelt bomullsgarn och virknål 4,0 så blir grytlappen perfekt. OBS! Alla maskor virkas i den bakre maskbågen. Så här virkan man den:

Lägg upp 20 lm och ta ihop till en ring med en sm.

Varv 1: virka 1 sm, 3 fm i samma nedtag (som på bilden)

Varv 2: virka 1 lm (att vända på). Virka sedan 1 fm, 3 fm i nästa maska (förra varvets mittersta fasta maska), 1fm.









Varv 3: virka 1 lm (att vända på). Virka sedan 2 fm, 3 fm i nästa, 2 fm.

Varv 4: virka 1 lm (att vända på). Virka sedan 3 fm, 3 fm i nästa, 3 fm.




Varv 5 och till gryttlappen är klar: fortsatt att virka på detta sätt, att öka varje varv med 2 fm alltså 3 fm i varje mittersta maska och så är det bara att virka så stor grytlapp du vill ha. Snyggast blir det om man byter färg från samma håll. Lycka till!

Våren Är Tillbaka

Härligt med vårvärme igen så att man kan promenara med uppknäppt jacka :)

Dagens steg: 10355 (helt ok)

onsdag 11 april 2012

Virkad Grytlapp På Gång





Jag har fått frågan om en gul/rosa grytlapp som har funnits med i bloggen tillsammans med bland annat den här bakbilden.

Så nu virkat jag en ny och fixar en beskrivning till den, men det är några varv kvar :)

Dagens steg: 11075 (detta är dagens sanning, jag har joggat en sväng i skogen. Kändes helt klart bra efteråt men benen känns mer än vanligt )

tisdag 10 april 2012

Förbjuden Frukt

Tack vare att det har regnet hela dagen har jag läst den här boken, Förbjuden frukt av Sarah Addison Allen. Det här är en bok om kärlek till varandra och till blommor. En härlig bok som är lite som en saga om två systrar, Claire och Sydneys väg tillbaka till varandra och för att finna lycka i livet. Claire lever det stillsamma livet i huset och driver en liten cateringfirma, när plötsligt syster Sydney och hennes lilla dotter Bay står på trappan efter att ha flytt från hennes man. Miljöerna är härligt beskrivna med en underbar trädgården, ett fantastiskt drömhus och med en massa härlig mat.
Boken får en stark 3:a av 5 möjliga av mig.

Dagens steg: 2500 (inte mycket, jag vet, men det har verkligen regnat hela dagen och boken var riktigt bra)

måndag 9 april 2012

Vilken Tårta

Idag på påskkalaset serverades den här tårtan som gick åt som smör i solsken, mandelbotten, kolakräm och så grädde på toppen. Ska ge er bloggbesökare receptet så fort jag får det.

Dagens steg: 5650 (är det kalas så är det, tur jag inte äter tårta i alla fall)

Söt Virkad Kyckling Den Sista För I Påsk


Den här jättesöta virkade kycklingen fick jag tips om för flera veckor sedan på bloggen av en besökare, och självklart var jag tvungen att prova att virka en sådan liten söt. Mönstret kommer från den här sidan  Brittas Ami och det finns flera söta kompisar till den.
Tycker den passar bra till en liten "gå bort present" idag.

söndag 8 april 2012

Påskdagen


Dagens steg: 11645 (långpromenad längst med vattnet, solen lyste, snön smälter igen och blommorna tittar fram igen, bra bra)

Virkad Kyckling Som Äggvärmare

Påskpysselvecka Söndag: Kyckling som en äggvärmare

Plötsligt hade jag fått en beställning på äggvärmare. De skulle helst se ut som kycklingar och de skulle vara klara till påskbordet, himmel vad fort jag kan virka ibland :) och äggvärmarna blev klara i tid, så här såg de ut.

Jag utgick från samma mönster som jag gjorde i onsdags och styla om det så det blev mer kycklinglikt. Virkade med virknål 3,5 i gult, orange och rött garn. Så här gjorde jag:

Varv 1: 6 fm i en magisk ring
Varv 2: öka i varje maska hela varvet (12)
Varv 3: fm
Varv 4: 1 fm, öka 1 maska i nästa, varvet ut (18)
Varv 5: 2 fm, öka 1 maska i nästa, varvet ut (24)
Varv 6 – 11: öka 2 maskor jämnt fördelade över varven. (36)
Varv 12 – 16: virka fm i den bakre maskbåden över varven.
Varv 17: här virkas den vågiga kanten, jag varvade fm, dubbla stolpar, halvstolpar och stolpar för att kanten skulle bli oregelbunden. Avsluta sedan med en sm och fäst garnet.

Näbb: virka 4 fm, gör en sm i den första fm, virka 4 fm och ta ner i samma maska som innan. Fäst garnet och sy näbben på kycklingen.

Kam: virka 6 fm, 2 stolpar i den 5:e maskan, 1 sm i nästa maska, virka sedan 2 stolpar i den nästa maska, 1 sm i näst sista och avsluta med 2 stolpar i den sista maskan. 1 sm och fäst garnet, sy fast kammen på huvudet.

Fötter och ögon: virkade em fm över kanten med dubbel garn och gör en knut. Brodera ögon och äggvärmaden kycklingen är klar.

Det var det sista påskpysselet.
Den här fick stanna hemma!

Kladdig Choklad Tårta/Kaka Till Påsk



Här kommer receptet på en härlig chokladig och kladdig tårta/kaka som passar perfekt som påsktårta, eller som en efterrätt. Den ska bakas dagen innan den ska ätas annars blir den väldigt krämig :) men den sliker ner i vissa magar även på bakdagen.


4,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta en form med avtagbar kant och sätt fast ett bakplåtspapper i botten, smöra formens kanter och bröa dom. Smält smöret. Rör ihop socker, mjöl, kakao och äggen. Häll sedan i smöret och rör ihop till en jämn smet. Grädda tårtan i 30 minuter, den ska vara rejält kladdig när den är klar. Låt sedan tårtan stå i kylen över natten (den blir himla kladdig annars). Jag pudrade på lite florsocker och serverade tårtan med vispgrädde och hallon.

Citronsås Som Passar Till Lax


Den här citronsåsen passar perfekt till lax i alla former, en fräsch sås som är mycket frisk i smaken samtidigt som den är krämig och supergod. Igår åt vi ugnsbakad färsk lax, smörstekt sparris och mandelpotatis till, passade bra så här på påsken.

Här är receptet:
Skalet av en citron (finhackat)
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
Saften av en halv citron (smaka av efter hand så det inte blir för surt)
lite salt och citronpeppar

Börja med att koka de finhackade citronskalen i 1 minut och låt dem sedan rinna av. Koka upp creme fraichen, grädden, fiskbuljongtärningen, vispa så allt blandar sig väl. Krydda och tillsätt sedan citronskalen och citronsaften.

Receptet går jättebra att dubbla, såsen brukar ha en försvinnande åtgång :)

lördag 7 april 2012

Påskafton


Den här bilden tog jag på dagens promenad, var kom snön ifrån?

Dagens steg: 11400 (Glad Påsk)